Το σεξ ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο

 
Να χάσει την αξιοπιστία της κινδυνεύει η χιλιοειπωμένη δικαιολογία: «Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» ύστερα από μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν νευρολόγοι του πανεπιστημίου του Μίνστερ στη δυτική Γερμανία.


Γράφοντας στην επιστημονική επιθεώρηση «Cephalalgia» (Κεφαλαλγία) -την επίσημη της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους, η οποία εδρεύει στη Βρετανία- οι επιστήμονες με επικεφαλής την Άνκε Χάμπακ, ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με την έρευνά τους η σεξουαλική δραστηριότητα (με ή χωρίς σύντροφο…) μπορεί να ανακουφίσει αρκετούς ασθενείς από τον πονοκέφαλο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποφέρουν από ημικρανίες ή αθροιστική κεφαλαλγία και συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι δεν είχαν σεξουαλική επαφή όταν πάθαιναν κρίση ημικρανίας. Μεταξύ εκείνων που απάντησαν ότι έκαναν σεξ στη διάρκεια κρίσης ημικρανίας, το 60% ανέφερε βελτίωση μετά την ολοκλήρωση της πράξης και το 33% επιδείνωση.

Μεταξύ των πασχόντων από αθροιστική κεφαλαλγία -μία σπάνια και εξαιρετικά επώδυνη μορφή πονοκεφάλου- μόλις το 37% ανέφερε ότι μειώθηκαν τα συμπτώματα μετά το σεξ, ενώ οι μισοί αισθάνονταν χειρότερα. Οι άνδρες πάσχοντες παρατήρησαν μεγαλύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *