Το ρόδι στην μάχη κατά των υπερβακτηριδίων

 
Το ρόδι είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες C, A και E, σίδηρο, κάλιο και επίσης περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες.


Πρόσφατα, επιστήμονες ανακάλυψαν πως κρύβει και το μυστικό για την καταπολέμηση υπερβακτηριδίων, όπως το ΜRSΑ, τα οποία αντιμετωπίζονται εξαιρετικά δύσκολα(χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθυκιλλίνη).

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον δημιούργησαν μια λοσιόν από τη φλούδα του ροδιού, η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις χάρη στις δραστικές χημικές ουσίες του φρούτου.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα φυσικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για την αντιμετώπιση των υπερβακτηρίων.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ντέκλαν Νότον αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός της φλούδας του ροδιού με βιταμίνη C και μεταλλικά άλατα έχει αποτέλεσμα μια πολύ ισχυρή επίδραση κατά την οποία τα ανθεκτικά υπερβακτήρια είτε εξουδετερώνονται είτε αδρανούν.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ωστόσο ότι θα περάσει αρκετός καιρός προτού η «θαυματουργή» λοσιόν διατεθεί στην αγορά, καθώς παρά τα τρία χρόνια διαρκούς μελέτης ακόμη βρίσκονται στο στάδιο εργαστηριακών δοκιμών της ενάντια στο υπερβακτήριο ΜRSΑ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *