Το ροδάκινο στη διατροφή και την υγεία μας

F2DBD9FE7BF477687902D89028A54EE8.jpg

  Το ροδάκινο ανήκει στην οικογένεια των πυρηνόκαρπων φρούτων μαζί με τα κεράσια , τα βερίκοκα , τα δαμάσκηνα και τα νεκταρίνια.

Από διατροφικής άποψης 1 ροδάκινο 150 περίπου γραμμαρίων αποδίδει περίπου 50 θερμίδες. Αποτελεί ένα ιδιαιτέρως θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα μέτριο ροδάκινο μας προμηθεύει με το 6% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α , 15% σε βιταμίνη C και 2% σε βιταμίνη Ε , φυλλικό οξύ , μαγνήσιο , φώσφορο.

Τα οφέλη του για την υγεία πιστοποιούνται και ερευνητικά., καθώς συστατικά του έχουν κατά καιρούς συσχετιστεί με πρόληψη προβλημάτων όπως είναι το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. Τα πυρηνόκαρπα φρούτα περιέχουν επίσης φαινολικές ενώσεις ( ανθοκυανίνες, κατεχίνες κ.α), με σημαντική προστατευτική δράση για την καρδιά και τα αγγεία μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *