Το πρώτο ΚΕΠ Υγείας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

4102325B58D8DC89B798E30C9E63F295.jpg

  Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η λειτουργία του μοναδικού εκτός Αττικής ΚΕΠ Υγείας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Τα ΚΕΠ Υγείας παρέχουν σε πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, τους ευαισθητοποιούν σε θέματα υγείας και πρόληψης και τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Στο πλαίσιo του προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας γίνεται ολοκληρωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος για επτά θανάσιμα νοσήματα, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων screening που ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Μέσα στα KΕΠ δημιουργείται η Κάρτα Υγείας Πρόληψης του κάθε πολίτη που το επιθυμεί, προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός του έλεγχος. Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες-στόχους του πληθυσμού για κάθε νόσημα ξεχωριστά. Από τον προσυμπτωματικό αυτό έλεγχο, οι πολίτες που θα ανιχνευθούν ως υψηλού κινδύνου, θα παραπεμφθούν στους θεράποντες γιατρούς τους για περαιτέρω έλεγχο.

Το ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος στεγάζεται επί της οδού Σχολείου 2Α και είναι το δεύτερο από τα 14 που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *