Έρευνα των Las Palmas de Gran Canaria και της Granada υποστηρίζει πως όσοι καταναλώνουν συχνά πρόχειρο φαγητό είναι 51% πιο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε ελάχιστα ή καθόλου «πρόχειρα».
Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν περισσότερο γρήγορο φαγητό είναι πιο πιθανό να είναι εργένηδες και λιγότερο δραστήριοι.
Οι ερευνητές μελέτησαν δείγμα 9.000 ανθρώπων, οι οποίοι δεν είχαν διαγνωσθεί με κατάθλιψη στο παρελθόν, ούτε είχαν πάρει αντικαταθλιπτικά. Οι 493 από τον πληθυσμό του δείγματος σε ένα διάστημα έξι μηνών διαγνώστηκαν με κατάθλιψη ή ξεκίνησαν να παίρνουν αντικαταθλιπτικά.