Το πράσινο προάγει την ευεξία

055EA542405ED41AC695A49DF7E26CA0.jpg

  Σύμφωνα με έρευνα που εμφανίζεται στο περιοδικό Environmental Science and Technology, η ύπαρξη πρασίνου στις αστικές περιοχές έχει μακρόχρονη θετική επίδραση στην ψυχική υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μετακόμιση σε μια περιοχή με πράσινο συνδέεται θετικά με την ευεξία των κατοίκων και μάλιστα η επίδραση αυτή είχε μεγαλύτερη διάρκεια από ότι οι μισθολογικές αυξήσεις ή προαγωγές, οι οποίες παρέχουν βραχυπρόθεσμη βελτίωση.

Όπως δήλωσε ο ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, Mathew White, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Περιβάλλον και την Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι κάνουν διάφορα πράγματα προκειμένου να γίνουν πιο ευτυχισμένοι, για παράδειγμα αγωνίζονται για προαγωγή στη δουλειά ή παντρεύονται. Το πρόβλημα, όμως, με τις αλλαγές αυτές στη ζωή τους είναι ότι δεν τους κάνουν ευτυχισμένους σε μακροπρόθεσμη βάση.

Η ομάδα των ειδικών θέλησε να δει αν οι πιο πράσινες αστικές περιοχές είχαν πιο διαρκή θετική επίδραση στην αίσθηση ευημερίας των ανθρώπων που ζούσαν εκεί ή εάν η επίδρασή τους περνούσε μετά από ένα χρονικό διάστημα. Η ανάλυση των δεδομένων που είχαν στη διάθεσή τους έδειξε ότι η πρόσβαση σε καλής ποιότητας αστικά πάρκα ήταν ευεργετική για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *