Το ποτήρι φταίει για όλα

 
Θέλετε να πίνετε πιο αργά το ποτό σας. Ζητήστε από αυτόν που σας σερβίρει να το βάλει σε ψηλό λεπτό ποτήρι. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στη Βρετανία υποστηρίζουν σε νέα τους μελέτη ότι ο ρυθμός κατανάλωσης μπύρας μειώνεται κατά 60% αν είναι σερβιρισμένη σε ψηλό λεπτό ποτήρι σε αντίθεση με τα ποτήρια σε στρογγυλό σχήμα.


Οι επιστήμονες μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ 159 ατόμων. Όταν έπιναν κάποιο άλλο οινοπνευματώδες ποτό το ποτήρι δεν έπαιζε ρόλο στον ρυθμό κατανάλωσης, όταν όμως έπιναν μπύρα η διαφορά ήταν αξιοπρόσεκτη.

Από στρογγυλό ποτήρι χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να την καταναλώσουν ενώ ο χρόνος για την ίδια ποσότητα από ψηλό ποτήρι ανέβηκε στα 11 λεπτά.

Το ποτήρι λοιπόν παίζει ρόλο λένε οι επιστήμονες καθώς ο χρήστης δεν μπορεί να υπολογίσει πόση ποσότητα καταναλώνει και είναι δύσκολο να επιβραδύνει τον ρυθμό του.

Παλιότερη πάντως έρευνα έχει δείξει επίσης ότι τα άτομα είναι πιο πιθανό να πιουν περισσότερο αλκοόλ όταν αυτό είναι σερβιρισμένο σε κοντό και φαρδύ ποτήρι αντί για στενό και ψηλό.

Πηγή: cosmedic.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *