Το πορνό επηρεάζει τις σεξουαλικές σχέσεις των ζευγαριών

 
Ειδικοί επί των σχέσεων και σεξοθεραπευτές από τη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν ότι το πορνό επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις των ζευγαριών.


Το 70% των ανδρών ηλικίας από 18 έως 34 ετών παραδέχονται ότι παρακολουθούν πορνό τουλάχιστον μία φορά το μήνα ενώ πλέον η τάση αυτή παρατηρείται και στις γυναίκες.

«Με ποιο κόστος όμως;», αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου της Daily Mail.

Το περιοδικό Cosmopolitan ρώτησε 68 ειδικούς επί των σχέσεων και του σεξ για την επίδραση του πορνό στις σχέσεις των ανθρώπων σήμερα και το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι συντριπτικά αρνητικό.

Το 86% των θεραπευτών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι το πορνό έχει αρνητική επίδραση στις σχέσεις ενώ το 90% δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στα προβλήματα που ανακύπτουν στα ζευγάρια εξαιτίας αυτού τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν όλοι τους (σε ποσοστό 94%) ανέφεραν ότι παρατηρείται αυξητική τάση στον εθισμό στα πορνό ενώ το 64% αυτών πιστεύουν ότι οι ταινίες ή ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου αυξάνουν τις προσδοκίες των ανδρών για το σεξ με τις συντρόφους τους.

Ως αποτέλεσμα, επηρεάζεται η αυτοπεποίθηση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Όλο και περισσότεροι άντρες πάσχουν από «το άγχος της επίδοσης» στο κρεβάτι, ενώ οι γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς για το σώμα τους και πιέζονται να «δώσουν μια σωστή παράσταση».

Το 85% των ειδικών πιστεύουν ότι το πορνό επηρεάζει αρνητικά τις γυναίκες και το 67% αυτών συμφωνούν ότι οι γυναίκες αγχώνονται ότι πρέπει να συμπεριφέρονται σαν πορνοστάρ στο κρεβάτι για να είναι σεξουαλικές και να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *