Το πορνό επηρεάζει την ικανότητα μνήμης

 
Όσοι συνηθίζουν να βλέπουν ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου κινδυνεύουν από παροδική απώλεια μνήμης, κάτι που μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη ζωή τους, αναφέρει νέα έρευνα.


Γερμανοί ερευνητές μελέτησαν το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη «συγκράτηση» των πληροφοριών εκείνων που χρειάζονται για να ολοκληρώσει ο άνθρωπος μια εργασία, για την κατανόηση, για την επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα του είδους, στην οποία συμμετείχαν 28 ετεροφυλόφιλοι άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 26 έτη. Οι ερευνητές τους έδωσαν να δουν εικόνες στον υπολογιστή, πορνογραφικού περιεχομένου και μη.

Όσες δεν είχαν «ερωτικό περιεχόμενο» απεικόνιζαν ανθρώπους σε διάφορες δραστηριότητες, όπως να κάνουν αθλήματα, να κουβαλούν όπλα ή να γελάνε.

Την ίδια ώρα οι εθελοντές έπρεπε να πιέζουν ένα κουμπί «ναι ή όχι» για να δείξουν αν η εικόνα που έβλεπαν ήταν ίδια με εκείνη που είχαν δει πριν από 4 εικόνες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όταν οι άντρες κοιτούσαν εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου έδιναν περισσότερες λάθος απαντήσεις, συγκριτικά με αυτό που συνέβαινε όταν κοιτούσαν τις υπόλοιπες εικόνες.

Κατά μέσο όρο οι απαντήσεις τους ήταν σωστές σε ποσοστό 67% όταν έβλεπαν τις εικόνες ερωτικού περιεχομένου και 80% όταν έβλεπαν τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duisburg-Essen, τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν του ψυχολόγους να καταλάβουν γιατί ορισμένοι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου ξεχνούν να… κοιμηθούν, τα ραντεβού τους, αποποιούνται τις ευθύνες τους στο χώρο εργασίας ή παραμελούν τις σχέσεις τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβρη στην επιθεώρηση Sex Research.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *