Το πλύσιμο των δοντιών συνδέεται με τα καρδιαγγειακά

0EBC356A74393A52D2B69396BF6BD748.jpg

  Είστε από αυτούς που συνηθίζουν να πλένουν τα δόντια τους… όταν το θυμηθούν;

Ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας, και να αρχίσετε να βουρτίζετε τα δόντια σας πιο συχνά, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το συχνό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιακές ασθένειες.

Η κακή στοματική υγιεινή και τα ούλα που ματώνουν επιτρέπουν μέχρι και σε 700 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων να… εισέλθουν στο κυκλοφορικό σας σύστημα.

Το καθάρισμα των δοντιών και η χρήση στοματικού διαλύματος φαίνεται ότι βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων αυτών που υπάρχουν στο στόμα και τα οποία προκαλούν μέχρι και φράξιμο των αρτηριών, κάτι που οδηγεί σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά!

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ότι εκείνοι που πλένουν τα δόντια τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πολύ σημαντικά, γιατί η αθηροσκλήρωση (η στένωση και το φράξιμο των αρτηριών εξαιτίας της συσσώρευσης πλάκας) φαίνεται ότι προχωρά παράλληλα με την εξέλιξη της κλινικής περιοδοντικής νόσου και την ύπαρξη βακτηριδίων στα ούλα» ανέφερε ο Dr Moïse Desvarieux από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Ερευνητές από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Mailman μελέτησαν τη σύνδεση ανάμεσα στις ασθένειες των ούλων και την αθηροσκλήρωση, εξετάζονταν τη στοματική υγεία 420 ενηλίκων μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανάπτυξη των βακτηρίων στο στόμα μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες, οι οποίοι στη συνέχεια προκαλούν καρδιακές προσβολές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *