Το πιο υγιεινό γεύμα στον κόσμο

 
Η Ε.Ε. χρειάστηκε σχεδόν 5 χρόνια για να δημιουργήσει μια λίστα με τροφές που κρίνονται υγιεινές και επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς λόγους.


Συνολικά οι τροφές αυτές αριθμούν 222 και κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων μπορεί να επιλέξει όποια από αυτές επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για λόγους μάρκετινγκ.

Η «Leatherhead Food Research», μια ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών στη Βρετανία, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις τροφές αυτές για να παρασκευάσει αυτό που αποκαλεί «το πιο υγιεινό γεύμα στον κόσμο». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα γεύμα αεροπλάνου που περιλαμβάνει και τις 222 τροφές!

Ο «σεφ» δρ. Paul Berryman δήλωσε ότι απαιτήθηκε λιγότερο από μια βδομάδα για τη δημιουργία του γεύματος αυτού. «Νομίζαμε ότι θα ήταν αστείο να παρασκευάσουμε ένα γεύμα με όλα τα 222 εγκεκριμένα τρόφιμα», δήλωσε.

«Έπρεπε να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και να αξιοποιήσουμε μια ομάδα ειδικών, αλλά χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα».

Το γεύμα είναι σχεδιασμένο για υπερατλαντικές πτήσεις και περιλαμβάνει πλήθος μετάλλων, βιταμινών και ό,τι άλλο η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority – EFSA) αξιολογεί ως υγιεινό.

Σε ένα βαθμό το όλο σχέδιο ξεκίνησε με διάθεση κάπως ειρωνική προς τη σχετική λίστα, καθώς ο Paul Berryman τη χαρακτηρίζει «ελαφρώς απογοητευτική». «Υπάρχουν ορισμένες σοβαρές παραλείψεις όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβιοτικές ουσίες στη λίστα».

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1011.jpeg

Το γεύμα αποτελείται από τα παρακάτω πιάτα:

-Φρέσκος, καπνιστός σολομός τερίνα.
-Ανάμεικτη σαλάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
-Πολύσπορο ψωμί, υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες.
-Κοτόπουλο κατσαρόλας με φακές και λαχανικά.
-Γιαούρτι για επιδόρπιο.
-Ενεργειακό ποτό με βατόμουρο και cranberry.
-Μεταλλικό νερό.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_119.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *