Το περπάτημα «ασπίδα» για τον καρκίνο του μαστού

EA0B0DA484060EE16BD19E00F33898AC.jpg

  Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που περπατούν μία ώρα την ημέρα περιορίζουν σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη παρακολούθησε τις συνήθειες 73.000 γυναικών για περίπου 17 χρόνια και διαπίστωσε πως το περπάτημα τουλάχιστον επτά ώρες την εβδομάδα περιόριζε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όπως σημειώνει τα BBC.

Η ερευνητική ομάδα της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αναφέρει πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού συνδέθηκε με το περπάτημα.

Βρετανοί ειδικοί λένε πως είναι πλέον ακόμα πιο εμφανές πως ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 25% των ενηλίκων δεν περπατά περισσότερο από μία ώρα την εβδομάδα, παρότι η δραστηριότητα είναι γνωστό πως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ειδών καρκίνων.

Η τελευταία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention διαπιστώνει πως οι γυναίκες που περπατούσαν τουλάχιστον επτά ώρες την εβδομάδα είχε 14% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που περπατούσαν τρεις ώρες ή λιγότερο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *