Το παιχνίδι στο smartphone για την καταπολέμηση της άνοιας

game2.jpg

Ένα νέο παιχνίδι για τα smartphones έχουν αναπτύξει οι ερευνητές το οποίο όπως λένε θα βοηθήσει στη μάχη κατά της άνοιας και στην κατανόηση του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Το Sea Hero Quest είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας στο οποίο οι παίκτες ελέγχουν τα πλοία και τη μάχη των εχθρών και έχει ως στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη πηγή δεδομένων στον κόσμο σχετικά με τη χωρική συνειδητοποίηση των ανθρώπων. Οι ερευνητές λένε ότι η κατανόηση του πώς οι άνθρωποι περιηγούνται στο περιβάλλον, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο στον τομέα της έρευνας για την άνοια.

Το παιχνίδι, ένα κοινό έργο επιστημόνων από το University College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο East Anglia, την Deutsche Telekom και έναν σχεδιαστή παιχνιδιών, αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου κλίμακας έρευνα, σύμφωνα με την Hilary Evans, την επικεφαλής της έρευνας για το Αλτσχάιμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Sea Hero Quest θα είναι δωρεάν για iOS και Android τηλέφωνα, και οι παίκτες θα καλούνται μεταξύ άλλων να βρουν τα κομμάτια που λείπουν από ένα χάρτη. Το παιχνίδι είναι γενικά απλό, αλλά οι προγραμματιστές λένε ότι το κάθε δευτερόλεπτο αυτού προσθέτει στα ανώνυμα σύνολα δεδομένων μια εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται ο άνθρωπος στο περιβάλλον του.

Οι μελέτες στο συγκεκριμένο τομέα είναι δύσκολες και απαιτούν επίπονη έρευνα. Σε σύγκριση με αυτές, οι προγραμματιστές του Sea Hero Quest ελπίζουν ότι το παιχνίδι θα έχει χιλιάδες παίκτες και ότι μόλις δύο λεπτά του παιχνιδιού θα ισοδυναμούν με πέντε ώρες παραδοσιακής έρευνας. Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια της χωρικής συνειδητοποίησης και έτσι όταν θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια της νόσου, αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της, σύμφωνα με τους ερευνητές.

game1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *