Το νέφος αυξάνει τα κρούσματα σκωληκοειδίτιδας

33EF5A998CEAABC3896C091A371378AC.jpg

  Προσθέστε μια ακόμα πιθανή επίπτωση στη λίστα με τις «παρενέργειες» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Environmental Health Perspectives», τις ημέρες με νέφος παρατηρήθηκε έξαρση στα περιστατικά σκωληκοειδίτιδας.

Στοιχεία από 12 καναδικές πόλεις έδειξαν ότι «η μικρής διάρκειας έκθεση στο ατμοσφαιρικό όζον σχετιζόταν με αυξημένο αριθμό νοσοκομειακών εισαγωγών για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας», εξηγεί ο δρ. Gil Kaplan από το Πανεπιστημίου του Calgary, υπεύθυνος της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος ρήξης της σκωληκοειδίτιδας αυξανόταν έως και 22% με κάθε αύξηση του ατμοσφαιρικού όζοντος κατά 16 μέρη/ δισεκατομμύριο στο διάστημα των τριών έως επτά ημερών που είχαν προηγηθεί του περιστατικού.

Αν και οι ακριβείς αιτίες της σκωληκοειδίτιδας παραμένουν άγνωστες, ωστόσο η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μπορούσε να είναι μία από αυτές. Μάλιστα, «η μείωση της συχνότητας εκδήλωσης περιστατικών ρήξης της σκωληκοειδίτιδας στις ανεπτυγμένες χώρες κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του 20ου αιώνα συνέπεσε με την ψήφιση της νομοθεσίας που αφορούσε τη μείωση των συγκεντρώσεων διαφόρων ατμοσφαιρικών ρύπων», τόνισαν οι ειδικοί.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *