Το μυστικό στην απώλεια βάρους

diet.medium.jpg

Η ζυγαριά είναι για πολλούς ανθρώπους το πιο μισητό αντικείμενο που υπάρχει μέσα στο σπίτι τους. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που ανεβαίνουν επάνω σε αυτή… απογοητεύονται με αυτό που βλέπουν.

Η ζυγαριά δε «λυπάται», δεν κρύβει. Τα λέει (ή μάλλον δείχνει) όλα… σε κιλά. Όπως είναι στην πραγματικότητα!

Κι όμως, η ζυγαριά μπορεί να γίνει ο δικός σας σύμμαχος στην προσπάθειά σας να χάσετε τα παραπανίσια κιλά.

Αρκεί να την αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο και να τη βλέπει ως ένα «εργαλείο» για να αλλάξει συνήθειες και να πετύχει το στόχο του.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, την οποία επικαλείται σε δημοσίευμά της η Daily Mail, όσοι ανεβαίνουν στη ζυγαριά τους σε καθημερινή βάση χάνουν πιο εύκολα τα παραπανίσια κιλά τους και διατηρούν το βάρος τους για ένα χρόνο μετά.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι όσοι κάνουν δίαιτα τείνουν να παίρνουν ξανά το βάρος που έχουν χάσει μέσα σε ένα χρόνο – και ίσως περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο καθηγητής David Levitsky από το πανεπιστήμιο Κορνέλ υποστηρίζει, ότι η ζυγαριά μπορεί να γίνει σύμμαχος στο αδυνάτισμα. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ζυγαριά και ένα φύλλο χαρτί για να σημειώνετε το βάρος σας. Η μέθοδος αυτή θα σας αναγκάσει να έχετε συναίσθηση των διατροφικών σας συνηθειών και του σωματικού σας βάρους».

Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι ζυγίζοντας κανείς τον εαυτό του κάθε πρωί, υπενθυμίζει στον εαυτό του πόσο σημαντική επίδραση έχει η διατροφή… στο νούμερο που αντικρίζει στη ζυγαριά του κάθε πρωί. Επίσης, λειτουργεί ως παρότρυνση για την υιοθέτηση ή συνέχιση άλλων ευεργετικών συμπεριφορών, όπως η άσκηση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 162 άνθρωποι, οι οποίοι ακολουθώντας μια μέθοδο της επιλογής τους έχασαν το 1% του σωματικού τους βάρους.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές τους ζήτησαν να διατηρήσουν αυτή την απώλεια για 10 μέρες, προτού χάσουν ένα ακόμη 1%, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν τα κιλά τους, σημειώνοντας την πρόοδό τους σε ένα χαρτί.

Τελικά, κάθε ένας κατάφερε να χάσει το 10% του σωματικού του βάρους.

Η διετούς διάρκειας έρευνα βρήκε, ότι το τακτικό ζύγισμα και η παρακολούθηση της προόδου της προσπάθειας απώλειας βάρους ήταν ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος, όχι μόνο για το χάσιμο των κιλών αλλά και για τη διατήρηση του βάρους στα νέα επίπεδα.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Obesity.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *