Το μούδιασμα στο πρόσωπο δεν είναι και τόσο αθώο- Δείτε ποιες σοβαρές ασθένειες κρύβει!

Το μούδιασμα επηρεάζει και τις 2 πλευρές του προσώπου! Ποιες σοβαρές ασθένειες όμως εγκυμονεί;

Οι αιτίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παράλυση, φλεγμονή του νεύρου και εγκεφαλικό επεισόδιο

Αιτίες

κακή θέση

Η άσκηση των δραστηριοτήτων με το κεφάλι μπορεί να δημιουργήσει πίεση και φλεγμονή του τριδύμου νεύρου.

εγκεφαλικό

Τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούνται από απόφραξη της ροής του αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να παράγει αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου και του σώματος. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι σοβαρά και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Ορισμένα εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία στον εγκέφαλο και να είναι απειλητικά για τη ζωή και μπορεί να απαιτούν επείγουσα επέμβαση.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνουν μούδιασμα και αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος ή του προσώπου. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλεί συνήθως μόνιμα προβλήματα, αλλά μπορεί να βελτιωθούν με το χρόνο και τη θεραπεία.

ισχαιμικό επεισόδιο

Τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια (ΤΙΑ) είναι μέρος της εξέλιξης ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Tα συμπτώματα υποχωρουν για τα περισσότερα μέσα σε μια ώρα.

παράλυση

Η παράλυση συνήθως οφείλεται στη μία πλευρά του προσώπου. Σπάνιες περιπτώσεις αφορούν και τις δύο πλευρές και συνήθως σχετίζονται με λοίμωξη από ένα τσίμπημα από τσιμπούρι (νόσος του Lyme).

Συμπτώματα. l. Ολόκληρη η πλευρά του προσώπου γενικά επηρεάζεται από το μέτωπο προς τα κάτω προς το στόμα.

νευραλγία τριδύμου

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή ή ερεθισμό του τριδύμου νεύρου. Οι αιτίες περιλαμβάνουν μη φυσιολογική ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων γύρω από το νεύρο, όγκους και φλεγμονή.

σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε αυτήν την αυτοάνοση κατάσταση, το σώμα επιτίθεται διάφορα μέρη του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του τριδύμου νεύρου. Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά συμπτώματα και μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την λειτουργία και την ποιότητα ζωής, όπως αναφέρει η iatropedia.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *