Το μέγεθος μετράει… στα αποδυτήρια

6A55799FC43758A35068CDA9EC822A88.jpg

  Το κατά πόσο το μέγεθος του ανδρικού μορίου μετράει στο… κρεβάτι έχει αποτελέσει αντικείμενο ποικίλων ερευνών (δείτε τα σχετικά άρθρα), με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το ταλέντο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και άλλους να επιμένουν ότι… οι πόντοι κάνουν τη διαφορά!

Ο Dr Christopher Morriss-Roberts ισχυρίζεται ότι τα εκατοστά όντως παίζουν σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αθλητές. Βέβαια ο ίδιος, τονίζει ότι όσο πιο «προικισμένος» είναι ένας αθλητής, τόσο πιο πολλές είναι και οι υποψίες γύρω από το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να… χρησιμοποιήσει το «δώρο» που του χάρισε η Φύση.

Στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής στην αθλητική κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο του Μπράιτον, ο Dr Morriss-Roberts μελέτησε το θέμα της αρρενωπότητας και του ανδρισμού στο χώρο του αθλητισμού και τι σχέση έχουν οι αθλητές με το σώμα τους.

Πήρε συνέντευξη από οκτώ αθλητές που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο (ποδοσφαιριστές, αθλητές του τένις και του ράγκμπι), οι μισοί από τους οποίους ήταν ομοφυλόφιλοι και οι μισοί straight, όπως γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα outsports.com.

Ο ερευνητής διαπίστωσε, ότι οι άντρες όντως κοιτάζουν τους «ανταγωνιστές» τους στα επίμαχα σημεία, όταν βρίσκονται στα αποδυτήρια και συγκρίνουν… τα μεγέθη τους, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητά τους και το είδος του αθλήματος με το οποίο ασχολούνται.

Βρήκε ακόμη ότι οι άντρες με μεγαλύτερα πέη θεωρούνται πιο αρρενωποί από τους συμπαίκτες τους και είναι πιο πιθανό να αποτελούν το «συνδετικό κρίκο» των μελών της ομάδας, ενισχύοντας το αίσθημα συντροφικότητας ανάμεσα σε αυτά.

Κάποιοι από τους αθλητές -όχι οι ομοφυλόφιλοι- παραδέχτηκαν ότι προτού μπουν στα κοινά ντους… «αυτο-ερεθίζονται και προσφέρουν στον εαυτό τους μια μικρή στύση, προκειμένου να δείχνουν πιο προικισμένοι».

Βέβαια, καταλήγει ο Dr Morriss-Roberts, δεν αρκεί κανείς απλά να έχει «φυσικό ταλέντο», αλλά και να το… εξασκεί, καθώς προκειμένου να διατηρήσει τη φήμη περί της αρρενωπότητάς του ένας προικισμένος άντρας πρέπει να είναι και σεξουαλικά ενεργός.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *