Το κορεάτικο μυστικό που ρίχνει την κοιλιά και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη

Το λαχανικό – θαύμα στη μείωση του κοιλιακού λίπους και τον περιορισμό των κινδύνων υγείας που απορρέουν από παθήσεις όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης αποκαλύπτει μια νέα, μεγάλης κλίμακας μελέτη που δημοσιεύεται στο BMJ Open. Η έρευνα του Πανεπιστημίου Chung Ang της Νότιας Κορέας υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι η καθημερινή κατανάλωση kimchi σχετίζεται με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Το kimchi είναι ένα δημοφιλές κορεατικό λάχανο, που έχει υποστεί ζύμωση. Είναι ήδη αναγνωρισμένο για τα οφέλη του στην πεπτική υγεία, την εγκεφαλική λειτουργία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προηγούμενες μελέτες είχαν αναδείξει τις ωφέλιμες ιδιότητες των βακτηρίων του kimchi στην αποφυγή της παχυσαρκίας. Αυτή η νέα μελέτη είχε ως στόχο να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης kimchi και των μειωμένων κινδύνων κοιλιακής, αλλά και συνολικής παχυσαρκίας.

Η κοιλιακή παχυσαρκία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2, καθώς το βάρος συγκεντρώνεται γύρω από κρίσιμα όργανα, όπως το πάγκρεας και το ήπαρ. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα περισσότερων από 115.000 Κορεατών, ηλικίας άνω των 40 ετών, που συμμετείχαν στη μελέτη Health Examinees, η οποία εξετάζει περιβαλλοντικούς και γενετικούς παράγοντες σε χρόνιες ασθένειες. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τις διατροφικές τους συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης διαφόρων τύπων kimchi.

Διαβάστε ακόμη...