«Το κονδύλι για το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης είναι μόνο 46 εκατ. ευρώ»

AA86D2ED33667F8C9A9D017012775C66.jpg

  Ο υφυπουργός Υγείας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τι είναι το «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» σε υπηρεσίες υγείας και ποιοι θα το αποκτήσουν.

Όπως είπε ο κ. Μπέζας, το πρόγραμμα προϋποθέτει τρία πράγματα: να έχεις απολέσει την ασφαλιστική ικανότητα, να είσαι κάτω από εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί, να είναι νόμιμοι κάτοικοι στη χώρα μας, είτε Έλληνες είτε ξένοι.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε στην εκπομπή ότι «υπάρχει πρόβλημα με τους ανασφάλιστους. Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο περίθαλψης».

Είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να πάνε στα νοσοκομεία και να έχουν φαρμακευτική κάλυψη. «Μας δίνει όμως την πρωτοβάθμια περίθαλψη», είπε ο αρμόδιος υφυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει μέχρι και τρεις επισκέψεις σε γιατρούς μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.
«Το κονδύλι για το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης είναι μόνο 46 εκατ. ευρώ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι έγκυες μπορούν να κάνουν μέχρι επτά επισκέψεις.

Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε ότι «ανάλογα με το παραπεμπτικό του γιατρού, μπορεί να γίνει και σετ διαγνωστικών εξετάσεων. Ο γιατρός ανάλογα με αυτό που θα διαπιστώσει θα κάνει παραπεμπτικό». Ξεκαθάρισε όμως ότι «Δεν έχουν όλες οι εξετάσεις το ίδιο κόστος. Υπολογίζουμε ότι θα απορροφηθεί όλο το ποσό». Τόνισε πάντως ότι τα νοσοκομεία οφείλουν να χειρουργήσουν κάποιον εάν έχει σοβαρό πρόβλημα και είναι ανασφάλιστος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *