Το ΚΕΕΛΠΝΟ για το ανησυχητικό κρούσμα στον Ολλανδό τουρίστα

nosokomeio3-656x410.jpg

Συστάσεις για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής απευθύνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε Ολλανδό τουρίστα, ηλικίας 79 ετών, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω. Σημειώνεται ότι υπάρχουν φόβοι για κρούσμα χολέρας.

Ο ασθενής, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα, μετά από αεροδιακομιδή. Μετά τον αρχικό αρνητικό εργαστηριακό ελέγχο, πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδους γαστρεντερίτιδας, απειλητικής για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Κέντρο, εν αναμονή του τελικού μικροβιολογικού αποτελέσματος του ασθενούς, συστήνει, όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες, την προσεκτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών, καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.

Το πρωί εστάλη και κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *