Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει δράση στο Πεδίο του Άρεως

2341276.jpg

Δύο κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνουν δράση στο Πεδίο του Άρεως, προκειμένου να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, αλλά και τους χρήστες απαγορευμένων ουσιών.

Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους  και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα, εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων, προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν για την καλή τους υγεία, ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την υγεία τους και την προστασία τους.

Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει «καταφύγιο» στο χώρο του πάρκου και που πολλές φορές έχουν απρόβλεπτες παραμέτρους, εγκυμονώντας παράπλευρους κινδύνους.

Η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίθαλψη των πασχόντων κι άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης είναι αποτέλεσμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, της αναπλ. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, του γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, της αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου, γενικών γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανασίου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου του δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο δημοσίων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.