Το καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη

 
Ο καναπές και η καρέκλα βλάπτουν σοβαρά την υγεία και αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Diebotologia την επιστημονική επιθεώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη.


Η συνήθης οδηγία που δίνεται στους ασθενείς με διαβήτη είναι να γυμνάζονται τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα η μείωση του χρόνου κατά τον οποίο κάθεται κάποιος σε μια καρέκλα κατά 90 λεπτά ημερησίως, θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Οι βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester υποστηρίζουν ότι το μήνυμα της αποφυγής της καθιστικής ζωής ίσως είναι πιο αποτελεσματικό στη μείωση των ποσοστών εμφάνισης διαβήτη, συγκριτικά με το μήνυμα της ενασχόλησης με μια φυσική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 153 ενήλικες διαπιστώθηκε ότι ο χρόνος που περνάμε καθήμενοι συσχετίζεται σημαντικά με την αύξηση των τιμών του σακχάρου και της χοληστερίνης καθώς και άλλων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου και κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *