Το κάρυ καταπολεμά τον καρκίνο;

 
Βρετανοί επιστήμονες επιχειρούν να μάθουν αν η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό του κουρκουμά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του κάρυ, έχει αντικαρκινική δράση. Το εν λόγω συστατικό μπορεί να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες και μελέτες σε πειραματόζωα.


Σε μία νέα έρευνα πρόκειται να δοθούν χάπια κουρκουμίνης επτά μέρες πριν την έναρξη της χημειοθεραπείας σε 40 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο επικεφαλής ερευνητής William Steward δήλωσε ότι στα πειραματόζωα ο συγκεκριμένος συνδυασμός ήταν «100 φορές καλύτερος» σε σχέση με τη χρήση της κάθε μεθόδου ξεχωριστά.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η κουρκουμίνη θα αυξήσει την ανταπόκριση του οργανισμού στη χημειοθεραπεία.

Ο Steward καταλήγει: «η ελπίδα ότι η κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία των καρκινικών κυττάρων στην χημειοθεραπεία είναι σημαντική επειδή μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα χορήγησης χαμηλότερων χημειοθεραπευτικών δόσεων, άρα οι ασθενείς να έχουν λιγότερες παρενέργειες και έτσι να υποβάλλονται για μεγαλύτερο διάστημα στην θεραπεία».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *