Το κάπνισμα κόβει 10 χρόνια από τη ζωή μας

3339A8447ED685955D34E7EE164B8A50.jpg

  Δέκα χρόνια από τη ζωή μας κόβει το κάπνισμα σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα. Ακόμα και αν καπνίζουμε δέκα ή λιγότερα τσιγάρα ημερησίως, αυτά διπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 200.000 Αυστραλοί, άνω των 45 χρόνων, καπνιστές του ενός πακέτου τη μέρα, διατρέχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Όσο νωρίτερα κόψετε το κάπνισμα τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα προειδοποιούν οι ερευνητές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δύο τρίτα μεταξύ των καπνιστών που χάνουν τη ζωή τους, τη χάνουν εξαιτίας του καπνίσματος.

«Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζαμε ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία μας, δεν γνωρίζαμε όμως σε ποιο βαθμό και συγκεκριμένα στην Αυστραλία» λέει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς.

Περίπου 8% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, είναι καπνιστές σήμερα, ενώ το ένα τρίτο υπήρξαν καπνιστές στο παρελθόν. Μόλις τώρα αποδεικνύεται επιστημονικά η πραγματική επίδραση του καπνίσματος, όχι μόνο στην υγεία, αλλά σ’ αυτή την ίδια τη ζωή των καπνιστών, σημειώνει η κ. Μπανκς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *