Το κάπνισμα κατά την κύηση επιδεινώνει τα συμπτώματα του άσθματος

 
Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο έμβρυο. Ωστόσο νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη λόγο που η συνήθεια αυτή πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου κατά την κύηση.


Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα παιδιά που πάσχουν από άσθμα των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την κύηση τους, έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες να ελέγξουν τα συμπτώματα της πάθησης σε σχέση με άλλους ασθενείς.

Είναι γνωστό ότι ακόμη και το παθητικό κάπνισμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όσους πάσχουν από άσθμα καθώς και να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.

Η ομάδα όμως των ερευνητών ήθελε να επικεντρωθεί στις επιπτώσεις του προγεννητικού καπνίσματος στα συμπτώματα του ασθενούς ανεξάρτητα από την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου. Έτσι προχώρησαν στη μελέτη 2.481 παιδιών, ηλικίας από 8 έως 17 ετών που έπασχαν από άσθμα.

Όπως παρατηρήθηκε τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσίαζαν μεγαλύτερο κίνδυνο στον έλεγχο των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της μετέπειτα ζωής τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Allergy and Clinical Immunology και έρχεται να συμπληρώσει τα ιατρικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την κύηση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *