Το γλυκό πρωινό συμβάλλει στην απώλεια βάρους

 
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το πρωινό που περιέχει μια γλυκιά λιχουδιά μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε ευκολότερα κιλά και να τα κρατήσουμε μακριά για περισσότερο χρονικό διάστημα.


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ εξέτασαν 200 μη-διαβητικούς παχύσαρκους ενήλικες, τους οποίους διαχώρισαν σε δύο ομάδες και τους έβαλαν να ακολουθήσουν δύο διαφορετικές δίαιτες χαμηλών θερμίδων.

Αν και οι δύο δίαιτες περιείχαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων σε καθημερινή βάση – περίπου 1.600 για τους άνδρες και 1.400 για τις γυναίκες – η μία περιελάμβανε ένα πλούσιο πρωινό μαζί με ένα γλύκισμα, όπως ένα ντόνατ, ενώ η άλλη προέβλεπε φτωχότερο πρωινό αλλά πλουσιότερο γεύμα στη διάρκεια της ημέρας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωσαν το πλούσιο πρωινό σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες (600 περίπου θερμίδων) ακολούθησαν με μεγαλύτερη επιτυχία τη δίαιτα τους και έχασαν ευκολότερα βάρος σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν πρωινό 300 θερμίδων.

Επιπλέον, στα μέσα της έρευνας οι συμμετέχοντες και στις δύο ομάδες έχασαν περίπου 15 κιλά ανά άτομο. Ωστόσο, εκείνοι που κατανάλωναν το φτωχό σε θερμίδες πρωινό ανέκτησαν στη πορεία κατά μέσο όρο 10 κιλά, ενώ εκείνοι της άλλης ομάδας όχι μόνο δεν ανέκτησαν αλλά έχασαν και άλλα 5 κιλά!

«Ο στόχος μιας δίαιτας δεν είναι μονάχα η απώλεια βάρους αλλά και η μείωση της πείνας, βοηθώντας έτσι τη πρόληψη επανάκτησης των κιλών στο μέλλον», δήλωσε ο καθηγητής Daniel Jakubowicz, επικεφαλής της έρευνας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *