Το γαστρικό μπότοξ δεν αδυνατίζει

 
Την προσοχή μας όσον αφορά τη νέα μόδα του γαστρικού μπότοξ, εφιστούν οι αμερικανοί ειδικοί, που υποστηρίζουν ότι αυτή η πρακτική δεν έχει την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα.


Παρά τα αμφιλεγόμενα στοιχεία που αφορούν την αποτελεσματικότητα των ενέσεων μπότοξ στο στομάχι με σκοπό την απώλεια βάρους, αρκετοί υπέρβαροι Αμερικανοί αναζητώντας μια εύκολη και γρήγορη λύση στο πρόβλημα του πάχους έχουν στραφεί στις ενέσεις γαστρικού μπότοξ.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική δεν προάγει την απώλεια βάρους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των ειδικών από την κλινική Mayo που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο επίσημο επιστημονικό περιοδικό της αμερικανικής γαστρεντερολογικής εταιρείας, το Clinical Gastrenterology and Hepatology.

Το σκεπτικό πίσω από τις γαστρικές ενέσεις μπότοξ είναι ότι καθυστερούν την κένωση του στομάχου, ως εκ τούτου αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και επιφέρουν απώλεια βάρους.

Οι ερευνητές όμως διαπίστωσαν μελετώντας 60 παχύσαρκους ασθενείς που έκαναν είτε ενέσεις μπότοξ, είτε εικονικές ενέσεις (placebo), ότι το γαστρικό μπότοξ μπορεί να καθυστερεί μεν την κένωση του στομάχου, αλλά αυτό δεν οδηγούσε σε απώλεια βάρους.

Συστήνουν, λοιπόν, σε όσους αναζητούν τρόπους απώλειας βάρους να στραφούν σε άλλες επιλογές πέραν του μπότοξ στο στομάχι.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *