Το γάλα της σόγιας ιδανική τροφή για τη νηστεία

 
Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού.

Σημαντικό μέλημα κατά την περίοδο της νηστείας είναι να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και σίδηρο, που συνήθως καλύπτεται απ΄ τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και τα παράγωγά τους.


Η σόγια είναι ένα φυτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που υποκαθιστά τα ζωικά προϊόντα έχοντας πολλά πλεονεκτήματα.

Σε όποια μορφή κι αν καταναλωθεί μέσα στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα, η σόγια περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα, πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας.

Περαιτέρω το 86% των λιπαρών είναι ακόρεστα ή πολυακόρεστα με αποτέλεσμα τη μείωση της «κακής» χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα έχει τη μοναδικότητα ως τρόφιμο φυτικής προέλευσης να είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.

Η κατανάλωση σόγιας δίνει την αίσθηση του κορεσμού και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Όσο για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η σόγια αποτελεί την άριστη λύση στις διατροφικές επιλογές τους, αφού τα ροφήματα και τα γιαούρτια σόγιας παρασκευάζονται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από ολόκληρους καρπούς εξασφαλίζοντας έτσι την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ταυτόχρονα και μια καλή πηγή ασβεστίου.

Ελένη Πρέντζα
Διαιτολόγος

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_101.jpeg

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_111.jpeg

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_12.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *