Το φθινόπωρο φέρνει… αλλεργίες

 
Μπορεί να έχουμε συνδέσει την έξαρση των αλλεργιών με την άνοιξη δεν είναι όμως μόνο «ανοιξιάτικος ο πονοκέφαλος». Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να παρουσιάσουν τα ίδια συμπτώματα και το φθινόπωρο.


Το συνάχι που μπορεί να εμφανιστεί με την πρώτη δροσιά μπορεί να οφείλεται και σε εποχική αλλεργία. Το ίδιο και η φαγούρα είτε στο δέρμα είτε στο λαιμό, ο βήχας, η δακρύρροια, το φτέρνισμα.

Ένοχες πηγές φθινοπωρινών αλλεργιών

– Περδικάκι
Το κοινό αυτό αγριόχορτο φυτρώνει παντού, ακόμη και στις γλάστρες στο μπαλκόνι και προκαλεί όλα εκείνα τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας.

– Ακάρεα σκόνης
Βρίσκονται παντού και το φθινοπωρινό αεράκι τα «βοηθά» να τρυπώνουν σε περισσότερα σημεία. Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές ρινίτιδες και δερματοπάθειες.

– Μούχλα
Κρυμμένη τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους βρίσκει στο Φθινόπωρο το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί και να «ταξιδεύσει» με τον αέρα.

Η συνηθέστερη αντιμετώπιση είναι τα αντισταμινικά φάρμακα πιο χρήσιμο όμως θα ήταν να επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο έτσι ώστε με τα κατάλληλα τεστ και εξετάσεις να εντοπίσει την πηγή της αλλεργίας αλλά και την κατάλληλη θεραπεία για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Το φθινόπωρο άλλωστε είναι και η καταλληλότερη εποχή για να αντιμετωπίσετε τις εποχικές σας αλλεργίες είτε αυτές είναι ανοιξιάτικες είτε φθινοπωρινές.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *