Το φρέσκο γάλα που ρίχνει τη χοληστερόλη, ιδανικό για διαβητικούς – Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε

Άρωμα, αλλά και γεύση Ανατολής έχει η λύση που αναδεικνύει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο BMC Complementary Medicine and Therapies αναφορικά με την αυξημένη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με διαβήτη να διαχειριστούν τον κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων. Η σχετική δημοσίευση αναδεικνύει, συγκεκριμένα, το γάλα καμήλας ως έναν σημαντικό σύμμαχο, βοηθώντας στη θεραπεία της δυσλιπιδαιμίας.

Η δυσλιπιδαιμία, που ισοδυναμεί με ανισορροπία σε διάφορους τύπους λιπιδίων, όπως η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η διατροφή, η γενετική και το κάπνισμα, οδηγώντας σε σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις. Η πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η συχνή κατανάλωση αυτού του ροφήματος μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στους ανθρώπους με διαβήτη, μειώνοντας κατ’ επέκταση τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε μια εκτεταμένη έρευνα σε βάσεις δεδομένων, ενώ παρακολούθησε παράλληλα εκατοντάδες τυχαιοποιημένες κλινικες δοκιμές σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

«Διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν διαβήτη και κατανάλωσαν φρέσκο γάλα καμήλας παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα ολικής και «κακής» LDL χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα οι τιμές της «καλής» HDL χοληστερόλης ενισχύθηκαν. Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 έδειξαν να απολαμβάνουν πιο ευεργετικής επίδρασης από εκείνους με διαβήτη τύπου 2», επισημαίνουν στην αναφορά τους οι ερευνητές.

Διαβάστε ακόμη...