Το φαρμακείο που πλασάρει ως φάρμακο… τραγούδια!

AE3D2FB014AC272301F4CCCE805DC4D5.jpg

  Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πονοκέφαλο δεν θα χρειαστείτε ασπιρίνη, ντεπόν ή κάποιο άλλο παυσίπονο, αλλά να ακούσετε το “Bridge Over Troubled Water” των Simon και Garfunkel!

Όχι, δεν μπερδέψαμε κάτι. Φαρμακείο στη Βρετανία συστήνει στους πελάτες του αντί να πάρουν κάποιο παυσίπονο για τον πόνο να ακούσουν το αγαπημένο τους τραγούδι.

Σύμφωνα με την Telegraph, το φαρμακείο LloydsPharmacy έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε ότι το 41% των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιους πόνους βρίσκουν ανακούφιση από αυτούς όχι χάριν σε κάποιο φάρμακο αλλά χάριν στο αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι.

Πιο αποτελεσματική μουσική αναδείχτηκε η pop: την προτιμά το 21% των ασθενών και ακολουθεί η κλασική (17%) και τη rock (16%).

Κορυφαίο αναλγητικό… κομμάτι αναδείχτηκε το “Bridge Over Troubled Water” των Simon και Garfunkel, το “Angels” του Robbie Williams και “Albatross” των Fleetwood Mac (ακούστε τα κομμάτια παρακάτω).

Την πεντάδα συμπληρώνουν τα “Candle in the Wind” του Elton John και το “Easy” των “The Commodores”.

Όπως εξηγεί ο David Bradshaw, επίκουρος καθηγητής στο University of Utah Pain Management Centre: “οι άνθρωποι που πονούν πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν μια δραστηριότητα και να αφοσιωθούν σε αυτή. Η μουσική είναι άριστη επιλογή γιατί αγγίζει και τη σκέψη και το συναίσθημα”.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *