Το Facebook μάς παχαίνει

 
Αν δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από το Facebook, η είδηση ότι όσοι περνούν ώρες χαζεύοντας στις σελίδες του παχαίνουν, ίσως σας βοηθήσει να το πράξετε.


Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Columbia και το πανεπιστήμιο του Pittsburg, όσοι συνομιλούν συχνά με τους φίλους τους στο Facebook έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης αλλά χαμηλότερο βαθμό αυτοελέγχου.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να τσιμπολογήσουν ανθυγιεινό φαγητό μόλις «βγουν» από το Facebook, ειδικά αν η συνομιλία τους ήταν με κάποιο κοντινό τους φίλο. Οι ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ότι είναι αυτό το τσιμπολόγημα που απειλεί τους χρήστες με περιττά κιλά και όχι το γεγονός ότι κάνουν καθιστική ζωή μπροστά στον υπολογιστή.

Στο άρθρο τους στο περιοδικό Journal of Consumer Research οι ερευνητές αναφέρουν ότι όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απολαμβάνουν μια θετική επίδραση στην αυτοεκτίμησή τους και στην ευεξία τους.

Ωστόσο αυτά τα έντονα θετικά συναισθήματα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την συμπεριφορά τους κάνοντας τους να χάνουν έστω και περιστασιακά τον έλεγχο λίγο μετά το σερφάρισμά τους και αφού έχουν μιλήσει με κάποιον κοντινό τους φίλο στο διαδίκτυο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το facebook για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους ήταν πιο πιθανό να τρώνε ακατάστατα και να είναι υπέρβαροι. Επίσης είχαν υψηλότερα χρέη στην πιστωτική τους κάρτα.

Από την άλλη μεριά όμως αυτό το μοτίβο δεν παρατηρήθηκε σε εκείνους που χρησιμοποιούσαν το Facebook για να επικοινωνούν με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχαν μεγάλη οικειότητα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *