Το Facebook και οι διατροφικές διαταραχές

962CF12F6C228DD9245CE31A3D61DAF7.jpg

  Τα κορίτσια που περνούν ώρες κοιτάζοντας φωτογραφίες άλλων ανθρώπων ή δικές τους στο Facebook είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μια κακή εικόνα για το σώμα τους, γεγονός που μπορεί να τα οδηγήσει στην εκδήλωση διατροφικών διαταραχών, προειδοποιούν ειδικοί.

Μάλιστα, όπως εξηγούν το πρόβλημα δεν είναι ο συνολικός χρόνος που περνούν τα κορίτσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο χρόνος που ξοδεύουν κοιτώντας φωτογραφίες.

Ερευνητές από το American University στην Ουάσινγκτον ανέλυσαν τη χρήση, που έκαναν 103 έφηβες στο Facebook, καθώς και τις απαντήσεις που έδωσαν σε ένα ψυχολογικό τεστ σχεδιασμένο να εξετάζει την εικόνα που έχουν για το σώμα τους και βρήκαν ότι όσο περισσότερο τα κορίτσια κοίταζαν φωτογραφίες τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να θεωρήσουν ότι έχουν πολλά παραπανίσια κιλά ή λάθος σωματότυπο.

Με τη σειρά της, η λανθασμένη εικόνα για το σώμα μπορεί να οδηγήσει σε ανορεξία και άλλες διατροφικές διαταραχές. Όπως αναφέρουν και στο δημοσίευμα στο περιοδικό Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, αυτό ίσχυε ακόμα και στη περίπτωση που τα κορίτσια ήταν υγιή και γυμνασμένα.

Τονίζουν, τέλος, ότι πολλοί έφηβοι επιλέγουν τη συνομιλία μέσω Facebook και προτιμούν να βλέπουν την ψηφιακή εικόνα των άλλων, η οποία μπορεί να παραπλανά. Από την άλλη, η πραγματική, πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία είναι πιθανό να δώσει διαφορετική εντύπωση.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *