Το ΕΣΥ καλύπτει νοσήλια για… δάγκωμα καγκουρό!

FA69883AE7F1A7441FA716A901BF4F72.jpg

  Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλεψη του ΕΣΥ για κάλυψη νοσηλίων ύστερα από… δάγκωμα καγκουρό!

Δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο αλλά για την ελληνική πραγματικότητα που ξεπερνάει τα όρια κάθε φαντασίας…

Το ακόμα χειρότερο είναι πως η πρόβλεψη οφείλεται σε… αυτολεξεί μετάφραση από το πρόγραμμα υγείας της Αυστραλίας που κανείς δεν είχε αντιληφθεί μέχρι εχθές!

Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή όταν απαντώντας στην ερώτηση για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) της βουλευτή των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα:

«Γιατί η Ελλάδα δεν αντιγράφει την Αυστραλία;» ανταπάντησε πως το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό… ότι δηλαδή τα ελληνικά ΚΕΝ έχουν φτιαχτεί με βάση τα αυστραλιανά πρότυπα!

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης: «Τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια που έχουμε στην Ελλάδα σήμερα έχουν φτιαχτεί βάσει των προτύπων της Αυστραλίας. Γι’ αυτό και πρέπει να σας πω πως λόγω του ότι φτιάχτηκαν πιστά βάσει των προτύπων της Αυστραλίας, τους ξέφυγε και έχουμε και ένα ΚΕΝ για δάγκωμα από καγκουρό! Το ξέρετε; Γιατί έκαναν επακριβή μετάφραση και έτσι προβλέπουμε στα νοσοκομεία τι θα πληρώσουμε αν σε δαγκώσει καγκουρό!»

Και ο υπουργός Υγείας κατέληξε λέγοντας: «Εάν εσείς βρείτε καγκουρό στην Αθήνα να σε δαγκώσει γράψε μου».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *