Το εμβόλιο που επανορθώνει την καρδιά

 
Οι επιστήμονες του Imperial College London πειραματίζονται με ένα εμβόλιο το οποίο προσδοκούν ότι θα οδηγεί σε ανάπλαση του κατεστραμμένου καρδιακού ιστού δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.


Πρόκειται για ένεση βλαστικών κυττάρων που θα προέρχονται από την καρδιά του ίδιου του ασθενούς. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η υπό μελέτη θεραπεία θα είναι επιτυχής. Έχουν ήδη δοκιμάσει το εμβόλιο σε ποντίκια καθώς και σε χοίρους. Μάλιστα στην επόμενη διετία αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Εάν οι δοκιμές σε εμφραγματίες αποδειχθούν επιτυχείς, εικάζεται ότι η ένεση θα μπορούσε να γίνει στο ασθενοφόρο πριν ακόμη ο ασθενής που έχει υποστεί έμφραγμα, εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Το εμβόλιο των βλαστοκυττάρων αποτελεί μια από τις υπό μελέτη θεραπείες που χρηματοδοτούνται από το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα στο πλαίσιο του εγχειρήματος με τον τίτλο Mending Broken Hearts. Ο σκοπός της θεραπείας είναι η βελτίωση της υγείας των ασθενών που έχουν υποστεί έμφραγμα και η μείωση των πιθανοτήτων της καρδιακής ανεπάρκειας

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *