Το Brexit προβληματίζει τον κλάδο της Υγείας

farmaka.medium.jpg

Προβληματισμένες είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.

Στον απόηχο της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) όσο και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό όλες οι αποφάσεις που θα επακολουθήσουν να θέτουν στο επίκεντρο τον ασθενή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν «τον κοινό στόχο που αφορά στην άμεση πρόσβαση σε φάρμακα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος κανονιστικών ρυθμίσεων και άσκησης πολιτικής που ενθαρρύνει την καινοτομία και στηρίζει την έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, των συστημάτων υγείας και της κοινωνίας».

Τέλος, όπως επισημαίνουν, δεσμεύονται, ως κλάδος, τους προσεχείς μήνες να συνεργαστούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να στηρίξουν αυτούς τους στόχους.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *