Το βιάγκρα καθυστερεί την εξάπλωση της ελονοσίας

3BC4458C1644F59BBBDEF7385C87FACE.jpg

  Η συνταγογράφηση βιάγκρα σε ασθενείς με ελονοσία θα μπορούσε να αναχαιτίσει την εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής αυτής νόσου, όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Ειδικοί επιστήμονες στον τομέα αυτό πιστεύουν ότι η «εκπληκτική αυτή ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας μέσα σε έναν πληθυσμό».

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η νέα αυτή έρευνα βρήκε, ότι είναι πιθανό να προληφθεί η μετάδοση των παρασίτων της ελονοσίας από τον άνθρωπο στα κουνούπια, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

Το «κλειδί», όπως γράφουν οι ερευνητές, βρίσκεται στις «δυνάμεις του βιάγκρα».

Με τη χρήση του φαρμάκου κατά της στυτικής δυσλειτουργίας για την αλλαγή των κυττάρων του παρασίτου που προκαλεί την ασθένεια, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αυξήσουν τη δύναμη της σπλήνας να φιλτράρει τον ιό έξω από το αίμα. Αφαιρώντας το παράσιτο από τη ροή του αίματος, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι σε θέση να εμποδίσουν την εξάπλωση της νόσου, μειώνοντας τον αριθμό των κουνουπιών-φορέων της ασθένειας αυτής.

Η έρευνα διεξήχθη από το CNRS, INSERM, Université Paris Descartes στο the Institut Cochin και στο Institut Pasteur σε συνεργασία με το London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Τα συμπεράσματα της ερευνητικής εργασίας δημοσιεύτηκαν στο PLOS Pathogens.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *