Το βάρος «σκοτώνει» τον έρωτα

238D491F9D3C061FBDB90467914D29D9.jpg

  Το υπερβολικό βάρος μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σεξουαλική ευχαρίστηση, κάτι που με τη σειρά του έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μια σχέση ή ένα γάμο.

Πολυάριθμες μελέτες συμφωνούν στο ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο βάρος και τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Η παχυσαρκία πέρα από ένα σωρό προβλήματα υγείας, μπορεί να επηρεάσει και τη σεξουαλική απόδοση, γράφει η Dr. Laura Berman στην ιστοσελίδα foxnews.com.

Τα παραπανίσια κιλά έχουν συνδεθεί με την κακή κυκλοφορία του αίματος και τη μείωση της τεστοστερόνης, παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία.

Επιπλέον, η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας για στυτική δυσλειτουργία.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Για την ακρίβεια, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, αναφέρει ότι οι παχύσαρκοι άντρες που έχασαν μόλις το 5-10% του σωματικού τους βάρους παρουσίασαν βελτίωση της επιθυμίας τους για σεξ.

Άλλες μελέτες συνδέουν και τη σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικών με την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μια έρευνα από τη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό την απώλεια βάρους (γαστρικό bypass) επέφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Επιπλέον, οι γυναίκες ανέφεραν ότι βελτιώθηκε η εικόνα του σώματός τους και η ικανοποίηση που απολάμβαναν από τη σχέση τους γενικότερα.

Γιατί παίζει τόσο σημαντικό ρόλο το βάρος στη σεξουαλική ευχαρίστηση;

Η απάντηση είναι διττή.

Η απώλεια βάρους προσφέρει σωματικά οφέλη, ειδικά στους υπέρβαρους. Βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και τη βελτίωση της κυκλοφορίας (συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων) κάτι που σημαίνει βελτιωμένη αίσθηση και αίσθημα διέγερσης.

Βοηθά ακόμη τα άτομα να κινούνται πιο εύκολα και να αισθάνονται πιο άνετα κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, καθώς το επιπλέον βάρος μπορεί να είναι πολύ σκληρό με το σώμα και τις αρθρώσεις.

Από την άλλη, η απώλεια βάρους προσφέρει και συναισθηματικά οφέλη. Η βελτιωμένη εικόνα του σώματος μεταφράζεται σε βελτιωμένη επιθυμία και αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρα, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *