Το βάρος ενός παιδιού εξαρτάται από τα κιλά της μητέρας στην εγκυμοσύνη

58C5DBFC22728F326AFEEFC1951C7DD1.jpg

  Η αύξηση του βάρους μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μπορεί να έχει συνέπειες για την υγεία και το βάρους του παιδιού της.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μία νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Obstetrics and Gynecology . Στην εν λόγω μελέτη εξετάστηκαν τα ιατρικά αρχεία από 4.100 γεννήσεις στις ΗΠΑ, από όπου και διαπιστώθηκε ότι το 20,4 % των παιδιών των οποίων οι μητέρες απέκτησαν μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές μεταξύ των γυναικών με φυσιολογικό βάρος πριν από την εγκυμοσύνη, ακόμη και εκείνες που πήραν λιγότερο από το συνιστώμενο βάρος, είχαν 63 % περισσότερες πιθανότητες να έχουν ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που πήραν είτε πολύ ή είτε λίγο βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Το γεγονός αυτό αποδόθηκε κατά κύριο λόγο στο ότι η μη ισορροπημένη πρόσληψη τροφής μιας εγκύου μπορεί να επηρεάσει μόνιμα μηχανισμούς που διαχειρίζονται την ενεργειακή ισορροπία και το μεταβολισμό στο παιδί.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *