Το ασβέστιο χαρίζει μακροζωία

DC3D3D19DA7173D84A6F69C30282E400.jpg

  Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί το θεμέλιο λίθο της καλής υγείας των οστών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, φάνηκε ότι η υψηλή πρόσληψη ασβεστίου, άνω των 1000 mg την ημέρα, σχετίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 9.033 Καναδοί, άνδρες και γυναίκες. Με βάση λοιπόν τα αποτελέσματα, γυναίκες που έπαιρναν συμπλήρωμα ασβεστίου σε δόσεις άνω των 1.000 mg ημερησίως είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου, από άλλες με μικρότερη πρόσληψη.

Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, δεν φάνηκε κάτι αντίστοιχο για τους άνδρες. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από συμπλήρωμα, αρκεί να ξεπερνάει τα 1.000 mg. Υπενθυμίζουμε ότι 1 ποτήρι γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι ή 1 μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί μας δίνουν περίπου 300 mg ασβεστίου.

Είναι κατά συνέπεια σημαντικό για τις γυναίκες, ιδιαιτέρως σε μεγαλύτερες ηλικίες, να καταναλώνουν τουλάχιστον 3 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *