To AIDS τούς στερεί τους γονείς

πέρσι ορφανά παγκοσμίως έφτασαν τα 16,6 εκατομμύρια.

Τα περισσότερα από αυτά – 14,9 εκατομμύρια – προέρχονται από την υποσαχάρεια Αφρική, πρόκειται να ανακοινώσει η UNICEF σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, την οποία συνδιοργανώνουν το Αμερικανικό Προεδρικό Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης για την Καταπολέμηση του AIDS και η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS, UN-AIDS.

Τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από τον HIV, τον ιό του AIDS, κλήθηκαν να φροντίσουν τους συγγενείς τους που νοσούσαν, να αντιμετωπίσουν την τραυματική απώλεια των γονέων τους και ταυτόχρονα τα οικονομικά και τα προβλήματα υγείας.

Τα φτωχότερα νοικοκυριά είναι επίσης τα πιο ευάλωτα στον HIV και στο AIDS και η ασθένεια μπορεί να έχει σοβαρή οικονομική επίδραση σε αυτά τα νοικοκυριά, σύμφωνα με την UNICEF.

«Αυτά τα παιδιά έχουν ήδη βιώσει την τραγωδία της απώλειας ενός γονέα ή κάποιου αγαπημένου προσώπου από AIDS και έχουν στιγματιστεί, έχουν πέσει θύματα διακρίσεων και απόρριψης από το σχολείο και τις κοινωνικές υπηρεσίες» αναφέρει ο διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου διεθνή διάσκεψη για να αξιολογήσει την πρόοδο στον αγώνα για την καταπολέμηση του AIDS, στην οποία θα μετάσχουν επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων.

Από το AIDS έχουν πεθάνει περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Εκτιμάται ότι 7.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 1.000 παιδιών, μολύνονται από τον HIV καθημερινά, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *