Το 30% των Ελληνίδων αμελεί το τεστ ΠΑΠ

2BE300AFF4B35EEA414C9F618E358405.jpg

  Μόνο το 25-30% των Ελληνίδων κάνει τακτικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test. Στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ενοχοποιείται για τη νόσο, είναι μόνο 35% σε όλες τις ηλικίες.

Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων, η οποία μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Καρκίνο του Τραχήλου (European Cervical Cancer Association – ECCA) διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας πάνω στα θέματα πρόληψης του τραχηλικού καρκίνου, της σημασίας της μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, του προληπτικού ελέγχου με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test, καθώς και του σχετικού εμβολιασμού.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε έτους έχει ορισθεί από ευρωπαϊκούς φορείς ως Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πραγματοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση του κοινού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Πρόληψης, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Ιανουαρίου (ώρες 10.00-14.00 και 18.00-21.00), θα τοποθετηθεί stand στο πεζοδρόμιο των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, μέσω αφισών και διανομής φυλλαδίων.

Ο ΟΑΣΘ, συμβάλλοντας στην ενημέρωση, θα τοποθετήσει στα λεωφορεία του αφίσες και θα προβάλει, με το σύστημα τηλεματικής τρέιλερ μέσα στα λεωφορεία και στις στάσεις τους. Επίσης, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στο ξενοδοχείο Hyatt.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.