To κέικ βοηθά τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα

σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Τα αλλεργικά παιδιά που κατανάλωναν μαγειρεμένο γάλα, μέσα σε muffin (μικρά ατομικά κέικ), κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών παρουσίασαν μείωση έως και εξαφάνιση των αλλεργικών συμπτωμάτων τους σε σύγκριση με τα αλλεργικά παιδιά που απλά απέφευγαν το γάλα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους έχουν τη δυναμική να διαφοροποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα – η κλασική αντιμετώπιση συνίσταται στην πλήρη αποχή από την κατανάλωση γάλακτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ειδικοί έδωσαν σε 88 παιδιά με διαπιστωμένη αλλεργία στο γάλα ηλικίας 2-17 ετών ψημένα γλυκά που περιείχαν γάλα και σύγκριναν τις αντιδράσεις τους με βάση μια ομάδα αναφοράς 60 αλλεργικών παιδιών τα οποία απείχαν εντελώς από το γάλα. Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα σχεδόν τα μισά από τα 88 παιδιά ήταν σε θέση να φάνε γιαούρτι ή να πιουν άπαχο γάλα χωρίς να εκδηλώσουν αλλεργικά συμπτώματα.

Συγκριτικά αυτό ήταν εφικτό για λιγότερο από το ¼ των παιδιών που απέφευγαν το γάλα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η θέρμανση του γάλακτος ενδεχομένως αλλάζει τη σύσταση των πρωτεϊνών του και μειώνει τις πιθανότητες αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος σ’ αυτές. Τονίζουν, όμως, ότι προτού η «θεραπεία με κέικ» δοκιμαστεί ευρύτερα είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περισσότερες σχετικές έρευνες.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *