«Τίθενται δικλείδες, τα ΜΗΣΥΦΑ θα μείνουν στα φαρμακεία»

5F6397E228C23F5911E069751346447A.jpg

  Συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις με αφορμή τις ανησυχίες τους για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

«Τίθενται δικλείδες, τέτοιες, που εάν το προσέξει κανείς, επί της ουσίας προστατεύουν πλήρως αυτό που λέμε κι έχει να κάνει με την παραμονή των ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία. Εγώ είμαι βέβαιος, βέβαιος και το ξαναλέω είμαι βέβαιος, ότι με αυτές τις δικλείδες, τα ΜΗΣΥΦΑ θα μείνουν στα φαρμακεία», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα παρέπεμψε σε σχετικές εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υπενθύμισε ότι ανάμεσα στις προϋποθέσεις που έθεσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και στη συζήτηση για τον τρόπο διάθεσης «κάποιων» ΜΗΣΥΦΑ, είναι η εξασφάλιση της έγκρισης από τον ΠΟΥ.

«Διαβάστε τις εκθέσεις του ΠΟΥ» προέτρεψε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας: «Ξέρουμε ότι ο ΠΟΥ έχει την άποψη ότι αυτά είναι φάρμακα και πρέπει να πωλούνται στα φαρμακεία».

Για τη συνάντηση του με τους φαρμακοποιούς ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. «Τους εξήγησα ότι κι εγώ είμαι στην ίδια άποψη, αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαπραγμάτευση της χώρας», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Δεν έχουμε διαφωνίες, η διαφωνία έρχεται από αλλού».

«Από εκεί και πέρα όμως μη τα θέλουμε όλα, όπως μας βολεύει κάθε φορά, η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για την αυριανή απεργία των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Η δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του, με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται και είναι σεβαστή. Κι εγώ σέβομαι τον αγώνα που θέλουν να κάνουν οι φαρμακοποιοί και κάθε κοινωνική ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.