Tις γυναίκες «στοιχειώνουν» περισσότεροι εφιάλτες

 
Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, η οποία είναι η πρώτη που ασχολείται με την διαφορά που παρουσιάζουν τα όνειρα των ανδρών και των γυναικών, οι γυναίκες είναι αυτές που βλέπουν συχνότερα εφιάλτες, οι οποίοι είναι και εντονότερα συναισθηματικοί. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες είναι αυτές που πολύ δυσκολότερα ξεχνούν μια δύσκολη και πολύ φορτισμένη κατάσταση πριν κοιμηθούν και επομένως οι ανησυχίες τους αυτές τις ακολουθούν ακόμα και στον ύπνο με αποτέλεσμα να βλέπουν εφιάλτες.


Πρόκειται για μια έρευνα που διήρκεσε 5 χρόνια και έδειξε πως μόλις το 19% των ανδρών που συμμετείχαν σε αυτήν έναντι του 34% των γυναικών είχαν δει εφιάλτες. Επομένως, σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό των γυναικών είχαν επηρεαστεί από τα προβλήματα τους και τα είχαν μεταφέρει στα όνειρα τους βλέποντας πιο δυσάρεστα όνειρα που περιέχουν περισσότερες ατυχίες, δυστυχίες, αποτυχίες και αρνητικά αισθήματα για τον εαυτό τους. Οι κυριότεροι εφιάλτες που βλέπουν οι γυναίκες είναι τριών ειδών: το αίσθημα ότι κάποιος τις κυνηγά και η ζωή τους απειλείται, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και τα συγκεχυμένα όνειρα που φέρνουν δυσφορία. Αντιθέτως, οι άνδρες βλέπουν παρόμοιους εφιάλτες και τους βιώνουν συνήθως λιγότερο έντονα.

Επιπλέον, έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν και σχετίζονταν με τα όνειρα είχαν δείξει, πως οι γυναίκες βλέπουν πιο πολύ ανθρώπους της οικογένειας τους, πιο αρνητικά συναισθήματα και λιγότερη επιθετικότητα σε σχέση με τα ανδρικά όνειρα, καθώς και πράγματα που σχετίζονται με τη φιλία ή σεξουαλικές φαντασιώσεις με ονειρικούς χαρακτήρες ανδρών, ενώ οι άνδρες ονειρεύονται τη σεξουαλική επαφή.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *