Τι θα γίνει με το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου

 
Το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου δεν επαρκεί για την εύρυθμη λειτουργία του. Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλουν τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και με ερώτησή τους στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητούν διευκρινίσεις και φυσικά απαντήσεις.


Συγκεκριμένα οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Γιώργος Κυρίτσης, αναφέρουν ότι το «ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας εδώ και μήνες εφημερεύει πέραν των όσων εφημεριών προβλέπει για τον κάθε ιατρό ο νόμος, γεγονός που διατηρεί το Κέντρο Υγείας σε λειτουργία επί εικοσιτετραώρου βάσεως, ελλοχεύει όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο σοβαρού ιατρικού λάθους λόγω συσσωρευμένης κόπωσης».

Και συγκεκριμένα ρωτούν τον υπουργό Υγείας εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην τοποθέτηση στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου τριών επικουρικών γιατρών Γενικής Ιατρικής και τεσσάρων ειδικευόμενων γιατρών Γενικής Ιατρικής, ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία του όλο το εικοσιτετράωρο και ακόμη τι ενέργειες θα κάνει ώστε να διασφαλιστεί ότι το Κέντρο Υγείας Λαυρίου θα μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στο σκοπό του και να αισθάνονται οι κάτοικοι του δήμου και της ευρύτερης περιοχής ότι υπάρχει μια αξιόπιστη δομή πρωτοβάθμιας υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *