Τι προβλήματα δημιουργεί το στατικό ποδήλατο

B44D6084A7A505F782FB387A5F2C5C8E.jpg

  Αν έχετε στατικό ποδήλατο στο σπίτι ή κάνετε πολύ συχνά στο γυμναστήριο ίσως να νιώθετε πόνο στα γόνατα και την πύελο.

Επειδή δεν καταπονεί τόσο το σώμα, το στατικό ποδήλατο σπάνια στέλνει κόσμο στο ιατρείο. Ο βασικός κίνδυνος είναι ο τραυματισμός στο γόνατο -αυτό το είδος ποδηλασίας τριπλασιάζει τον κίνδυνο τραυματισμού στο σημείο αυτό, όπως διαπίστωσε μελέτη.

Οι αρθρώσεις του γονάτου κάμπτονται και τεντώνονται επανειλημμένα-αν η επιγονατίδα δεν ακολουθεί σωστά, μπορεί να υποστείτε σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου ή «γόνατο του δρομέα». Όσο όμως βάζετε το ποδήλατο στη σωστή θέση, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πόνο.

Η λανθασμένη θέση της σέλας επίσης μπορεί να καταπονήσει τους μυς στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, ακόμα και τη λεκάνη. Αν οι λαβές είναι πολύ χαμηλά, η πύελος αναγκάζεται να γείρει προς τη σέλα, με αποτέλεσμα πόνο και μούδιασμα στην περιοχή, όπως διαπιστώνει πρόσφατη μελέτη.

Ρυθμίστε το ποδήλατό σας ως εξής:

1. Σταθείτε δίπλα στο ποδήλατο, κοιτάζοντας τις λαβές και σηκώστε το γόνατο σε ορθή γωνία. Το ύψος της σέλας πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με το σημείο όπου ο μηρός ενώνεται με το γοφό.
2. Προσαρμόστε την απόσταση από το μπροστινό άκρο της σέλα μέχρι τις λαβές, ώστε να έχει το μήκος του πήχη σας.
3. Ρυθμίστε τις λαβές στο ίδιο ύψος με τη σέλα.
4. Ανεβείτε και αρχίστε αργό πετάλι. Αν νιώσετε πόνο στην πλάτη ή τα γόνατα, αυτό είναι ένδειξη ότι πρέπει να ρυθμίσετε ξανά τη σέλα και τις λαβές.

Πηγή: omorfamystika

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *