Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πορσελάνη και τα εμφυτεύματα

kazakou-648x459.jpg

Η σύγχρονη Οδοντιατρική μπορεί να προσφέρει άριστα αισθητικά αποτελέσματα, σε εξαιρετικά σύντομους χρόνους, που να ικανοποιούν τους πιο πολυάσχολους και απαιτητικούς ασθενείς! Σκοπός στις μέρες μας είναι να μπορεί ο καθένας μας να απολαμβάνει μια καλή ποιότητα ζωής, με την αυτοπεποίθηση που απορρέει από ένα υγιές αλλά και όμορφο χαμόγελο.

Πορσελάνη και εμφυτεύματα, τι πρέπει να γνωρίζετε;

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, όπως είναι οι πολύ αισθητικές ολοκεραμικές αποκαταστάσεις από πορσελάνη E-Max, εμφυτεύματα, κ.α.

Η πορσελάνη E-Max είναι μια πορσελάνη διπυριτικού λιθίου, ένα δοκιμασμένο και συνάμα πολύ αισθητικό υλικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μικρού μεγέθους προσθετικές εργασίες, όσο και σε όψεις πορσελάνης – λεπτές επικαλύψεις στην προσθια επιφάνεια των δοντιών – επιτυγχάνοντας ένα μοναδικά φυσικό αποτέλεσμα.

Τώρα πια μπορούμε να συνδυάσουμε τη μακροβιότητα των θεραπειών μας, με την καλή λειτουργικότητα, αλλά και την άριστη αισθητική.

Πιο συγκεκριμένα, οι ατέλειες των δοντιών που οφείλονται σε διαστήματα, δυσχρωμίες, κακή διάταξη, πολλά σφραγίσματα, λάθος μέγεθος και γενικά προβλήματα που επηρεάζουν την εμφάνιση του χαμόγελου, μπορούν να διορθωθούν με λεπτές όψεις πορσελάνης E-Max.

Κατασκευάζοντας λοιπόν τις όψεις, μπορούμε να ανασχεδιάσουμε το χαμόγελο του ασθενούς μας και ακολουθώντας τις αρχές του smile design, να του προσφέρουμε ένα όμορφο χαμόγελο παρεμβαίνοντας ελάχιστα στα φυσικά του δόντια.

Για την απόκτησή τους απαιτούνται 2 – 3 επισκέψεις σε διάστημα μιας εβδομάδας !

Τα εμφυτεύματα και η τοποθέτησή τους

Το εμφύτευμα είναι ο πιο σύγχρονος και διαδεδομένος τρόπος αντικατάστασης ελλειπόντων ή κατεστραμμένων δοντιών. Μπορεί να δώσει λύση σε άτομα που έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια, καθώς επίσης και σε άτομα που έχουν χάσει ακόμη και όλα τους τα δόντια !

Με τις εμφυτευματικές λύσεις χαρίζουμε στον ασθενή μας τέλεια μασητική ικανότητα, άριστη ομιλία και ένα φυσικό χαμόγελο.

Οι φάσεις της θεραπείας

Η εμφυτευματική θεραπεία χωρίζεται σε δύο φάσεις. Τη χειρουργική φάση κατά την οποία έχουμε την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και την προσθετική φάση ή αλλιώς φάση φόρτισης του εμφυτεύματος, όπου τοποθετείται το πορσελάνινο δόντι.

Σύμφωνα πάντα με τη μεγάλη επιστημονική έρευνα η οποία έχει γίνει στην Εμφυτευματολογία, ακολουθώντας το σουηδικό πρωτόκολλο τοποθέτησης εμφυτευμάτων, ένα εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί αμέσως μετά την εξαγωγή του κατεστραμμένου δοντιού, εάν δεν υπάρχει ενεργός φλεγμονή.

Η διαδικασία χρειάζεται 15 λεπτά ανά εμφύτευμα και γίνεται με τοπική αναισθησία. Σε περιβάλλον ξεκούραστο και φιλικό για τον ασθενή, μπορούμε με ανώδυνη διαδικασία, να τοποθετήσουμε τον αναγκαίο αριθμό εμφυτευμάτων, όποιος κι αν είναι αυτός.

Στη δεύτερη φάση λοιπόν, το εμφύτευμα μπορεί να δεχθεί το πορσελάνινο δόντι είτε άμεσα ( άμεση φόρτιση ), εντός δηλαδή 2-3 ημερών, είτε μετά πάροδο 2-3 μηνών. Ο θεράπων γιατρός εκτιμά τις παραμέτρους του εκάστοτε περιστατικού και αποφασίζει την έκβαση του σχεδίου θεραπείας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι υπό συνθήκες, ο ασθενής μπορεί να αποκτήσει όλα τα δόντια τα οποία λείπουν, εντός 2-3 ημερών, αποκαθιστώντας άμεσα τόσο τη λειτουργική του ικανότητα όσο και την αισθητική του στόματός του !

Τέλος, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε όσους εκτός από καλή οστική μάζα, έχουν ικανοποιητικό ιατρικό ιστορικό, σκοπεύουν να κάνουν σωστή στοματική υγιεινή και να επισκέπτονται τον οδοντίατρό τους κάθε εξάμηνο.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Ιωάννα Καζάκου, Οδοντίατρος , για τις πολύτιμες πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *