Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει ψείρες

psires.jpg

Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τους μικρούς μας φίλους αλλά στους γονείς αναβιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τις ψείρες.

Διαβάστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές ώστε να δράσετε σωστά αν έρθετε αντιμέτωποι με αυτόν τον «πονοκέφαλο»…

1. Επισκεφτείτε το φαρμακείο της γειτονιάς σας και αναζητήστε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν που περιέχει πυρεθρίνη ή περμεθρίνη, τα οποία δρουν ως εντομοκτόνα. Είναι ασφαλή, αν δεν κάνετε κατάχρηση, λένε οι ειδικοί. Αλλά αν ανησυχείτε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο φυσική θεραπεία, απλά να ξέρετε ότι μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματική.

2. Στο σπίτι, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος. Συνήθως το βάζετεσε στεγνά μαλλιά και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Μην το χρησιμοποιείτε στο ντους γιατί δεν θέλετε να έρθει σε επαφή μέρη του σώματος και δέρματος του παιδιού. Εφαρμόστε το πάνω από τον νεροχύτη και μπορείτε να το ξεπλύνετε με δεν θέλετε να αγγίζουν άλλα μέρη του (ή σας) το δέρμα του παιδιού σας. Εφαρμόστε το πάνω από ένα νεροχύτη, όπου μπορείτε να ξεπλύνετε με ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ακόμη και με το λάστιχο.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *