Τι να φάτε για να διώξετε τις τοξίνες του Πάσχα

C4154125F63B8BBFD7F0087233BF915C.jpg

  Η αποτοξίνωση παρότι είναι μια λέξη που φοβίζει πολύ κόσμο, στην πραγματικότητα είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία.

Γίνεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα μέσω του λεμφικού συστήματος, της διούρησης, του ιδρώτα, της αφόδευσης, να αποβάλλει τα άχρηστα παραπροϊόντα του μεταβολισμού μας. Πολλές φορές όμως, ιδιαιτέρως μετά από υπερφόρτωση του συστήματος, όπως γίνεται για παράδειγμα μετά από γιορτές, αυτό «μπλοκάρει». Τότε λοιπόν πρέπει να βοηθήσουμε, να διευκολύνουμε τον οργανισμό μας, παρέχοντας του τα συστατικά που χρειάζεται και μειώνοντας αυτά που δεν χρειάζεται, να ενισχύσει τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσής του.

Ας δούμε κάποια από τα τρόφιμα και τα ροφήματα που θα βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια :

Νερό και αφεψήματα

Η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να διώξει τις περιττές τοξίνες.

Καφές

Ο καφές έχει συσχετιστεί με ενεργοποίηση της φυσικής μας αποτοξίνωσης, τόσο γιατί αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου όσο και γιατί ενισχύει τους μηχανισμούς διούρησης και αποβολής των περιττών τοξινών. Μελέτες τελευταία συνδέουν την κατανάλωσή του με καθαρισμό του ήπατος από το λίπος. Προτιμείστε είδη καφέ που δεν απαιτούν μεγάλα ποσά ζάχαρης και γάλακτος, όπως ο ελληνικός καφές.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Είναι πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Φυσική αποτοξίνωση χωρίς φρούτα και λαχανικά δεν νοείται. Προτιμείστε σπιτικές σούπες λαχανικών, για ακόμη μεγαλύτερη πρόσληψη υγρών.

Μπαχαρικά και αρωματικά

Ξύδι, λεμόνι, πιπέρι, αλλά και βασιλικός, μαϊντανός κ.λ.π. ενεργοποιούν τους βιολογικούς μηχανικούς αποτοξίνωσης, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να περιορίσουμε το αλάτι, το οποίο ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την κατακράτηση υγρών και τοξινών στο σώμα μας.

Ψάρι

Αποτελεί μια άπαχη μορφή πρωτεΐνης, που μας δίνει τη δυνατότητα να υποκαταστήσουμε την πρωτεΐνη ζωικών προϊόντων, όπως το κρέας και τα πουλερικών που έχουν αρκετές τοξίνες. Προσοχή φυσικά σε κονσέρβες και καπνιστά που περιέχουν αλάτι.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *